Športni dogodek projekta B.O.N.D.S.

25- 30 junija 2018 so potekali športni dogodki projekta B.O.N.D.S. (Build Opportunities for Nourishments by Doing  Sports) v Mariboru.

Namen evropskega projekta je športno udejstvovanje in rekreacija za vse generacije. Simon  Wltavsky predstavnik Zavoda TREND-PRIMA, ki je slovenski partner v projektu nam je povedal, da so želeli k športu spodbuditi predvsem mlade. V projektu sodelujejo štirje partnerji: koordinator Se Poate iz Romunije ter partnerji Univerza za šport iz Litve , Margherita Sport e Vita iz Italije in Zavod TREND-PRIMA Maribor. V Mariboru so udeleženci testirali športne telesne  na prostem  pri Račjem dvoru, pod Kalvarijo, pod Pohorjem in v mariborskem parku. Nekateri so kolesarili, drugi hodili, se vzpenjali po stopnicah na kalvarijo, tretji so se udeležili skupinske vadbe. Koncept organizacije športnih dogodkov je bil enostaven, njegov vpliv pa sega tudi na področje turizma, saj smo z njim promovirali urbano kulturno dediščino mesta Maribor.

Pri tem smo posebno pozornost namenili uporabi javnih mestnih površin in splošno dostopne urbane opreme v namen vadbe. Da šport povezuje smo spoznali z aktivno udeležbo različnih generacij in druženjem  udeležencev po vadbi. Zdrav življenjski slog pa razen rekreacije vključuje tudi zdravo prehrano in opustitev nezdravih navad (kajenje, alkohol itd.).

V širšem smislu projekt spodbuja strpnost, spoštovanje in vrednote vseh generacij pri vključevanju v športne aktivnosti. Apelira na različne študentske organizacije, organizacije mladih, športne organizacije in društva za čim bolj množično aktivacijo državljanov v športne dejavnosti. Več informaci o projektu zveste na spletni strani od BONDS in Zavod TREND-PRIMA Maribor.

Be the first to comment on "Športni dogodek projekta B.O.N.D.S."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*