Športni dogodek “My Best Sports Day”

12 aprila 2019 je potekali športni dogodk projekta “My Best Sports Day”.

Namen evropskega projekta je povečati raven telesne aktivnosti otrok s posebnimi potrebami v osnovnih šolah in jih navdihovati s tradicionalnimi evropskimi športi in igrami. Simon Wltavsky, predstavnik zavoda TREND-PRIMA, ki je slovenski partner v projektu nam je povedal, da so želeli s tradicionalnimi športi in igrami spodbuditi otroke s posebnimi potrebami, da bodo bolj športno aktivni. Strokovnjaki iz držav partneric (Slovenija, Portugalska, Italija, Švedska in Turčija) so identificirali in zbrali obstoječe dobre prakse in koncepte na področju inovativnih pristopov motiviranja otrok s posebnimi potrebami za šport in povečanju njihove vključenosti v športne dejavnosti. Projekt zagotavlja promocijo in izmenjavo evropskih tradicionalnih nacionalnih športov in iger med projektnimi partnerji ter poveča vključenost otrok s posebnimi potrebami v športne aktivnosti.

V Mariboru so otroci oš Gustava Šiliha testirali igre iz partnerskih držav: gnilo jajce (Slovenija), kotna krogla (Švedska), ujemite robček (Turčija), boccia (Portugalska) in ruzzola (Italy). Navodila iger in več o projektu lahko izveste na njihovi spletni strani.

Projekt zagotavlja promocijo in izmenjavo evropskih tradicionalnih nacionalnih športov in iger med projektnimi partnerji ter poveča vključenost otrok s posebnimi potrebami v športne aktivnosti. Obstoječi objekti v lokalnih okoljih se bodo uporabljali za izvedbo tradicionalnih športnih iger (igrišča, športne dvorane itd.).

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene tako, da "omogočajo piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali kliknite spodaj »Sprejmi«, potem s tem soglašate.

Zapri