Pogumni spet tekajo po Pohorju

Letos prireditev prvič umeščena tudi v program Športnega vikenda Maribora.

Že šesto leto zapored bo na Mariborskem Pohorju odvijala vse bolj prepoznavna tekaška prireditev Visit Pohorje BraveRun, ki bo letos vključena tudi v program Športnega vikenda Maribor. Tek bo organiziran 1. julija, kjer bodo udeleženci Teka pogumnih lahko izbirali med tremi različnimi progami, dolgimi 3, 5 in 10 kilometrov.

Tek pogumnih je 1. junija ob 12. uri, že pred tem pa bo na sporedu tudi otroško družinski Visit Pohorje BraveRun. Prijavite se lahko še na dan dogodka, vendar zaradi manjše gneče zainteresiranim tekačem priporočamo, da prijavo opravijo že prej, kar je mogoče najhitreje storiti na uradni spletni strani organizatorja www.braverun.com.

Pot

Pot se začne in konča pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače. Vmes bo potrebno na osnovni 5-kilometrski progi premagati 27 atraktivnih ovir, na 10-kilometrski (dva kroga) 54 ovir in na kratki progi 23. Ovire bodo vključevale strmino Snežnega stadiona, splav na vodi, železno kletko, tunel pod cesto, ribnik, 70-stopinjski klanec, blato, 40-metrska drča …, ter nekaj povsem novih ovir.

Pripravili so nove lesene ovire, tekmovalce čaka tudi kolesarjenje. Tekaška preizkušnja, kjer se bodo udeleženci na progi soočili z vodo, blatom, vrvmi, ognjem in naravnimi ovirami razgibanega Pohorja, je primerna za vse, ki se rekreativno ukvarjajo s športom in želijo premagovati različne izzive ter se pri tem družiti s prijatelji in zabavati.

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene tako, da "omogočajo piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali kliknite spodaj »Sprejmi«, potem s tem soglašate.

Zapri