Zahodna tribuna Ljudskega vrta

Na današnji novinarski konferenci so predstavniki MOM, podjetja Ofis arhitekti ter NK Maribor predstavili časovnico del, ki bodo potekala v Ljudskem vrtu.

Obnovo dotrajane tribune sta zahtevali tako UEFA, kot FIFA. Trenutno ima Mestna občina Maribor v proračunu za leto 2018 finance, ki so namenjene obnovi zahodne tribune, a zaradi povečanih stroškov tako materiala kot dela, je proračun kaj hitro postal premajhen. Zato se bodo sredstva za obnovno namenila tudi iz proračuna za prihodnje leto, potreben pa bo tudi kredit.

Direkcija, ki je prišla od UEFE, kot od FIFE, je bila podana, saj na trenutnem stadionu ni zagotovljenih določenih prostorov, ki so potrebni za igranje kluba v najvišji ligi. Pri samem projektiranju so bili močno vpleteni tudi predstavniki NK Maribor. »Veseli smo, da smo imeli možnost sami pripraviti projekt,« je povedal predstavnik za odnose z javnostmi NK Maribor Stipe Jerić ter poudaril, da se obnove lotevajo racionalno.

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene tako, da "omogočajo piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali kliknite spodaj »Sprejmi«, potem s tem soglašate.

Zapri