Športni dogodek projekta B.O.N.D.S.

25-30 junija 2018 so potekali športni dogodki projekta B.O.N.D.S. (Build Opportunities for Nourishments by Doing  Sports).

Namen evropskega projekta je športno udejstvovanje in rekreacija je pomembno za vse generacije. Simon Wltavsky, predstavnik zavoda TREND-PRIMA, ki je slovenski partner v projektu nam je povedal, da so želeli k športu spodbuditi predvsem mlade. V projektu sodelujejo štirje partnerji: koordinator Se Poate iz Romunije ter partnerji Univerza za šport iz Litve , Margherita Sport e Vita iz Italije in Zavod TREND-PRIMA Maribor. V Mariboru so udeleženci testirali športne telesne  na prostem  pri Račjem dvoru, pod Kalvarijo, pod Pohorjem in v mariborskem parku. Nekateri so kolesarili, drugi hodili, se vzpenjali po stopnicah na kalvarijo, tretji so se udeležili skupinske vadbe. Koncept organizacije športnih dogodkov je bil enostaven, njegov vpliv pa sega tudi na področje turizma, saj smo z njim promovirali urbano kulturno dediščino mesta Maribor.

Projektni partnerji so posebno pozornost namenili uporabi javnih mestnih površin in splošno dostopne urbane opreme v namen vadbe. Da šport povezuje smo spoznali z aktivno udeležbo različnih generacij in druženjem  udeležencev po vadbi. Zdrav življenjski slog pa razen rekreacije vključuje tudi zdravo prehrano in opustitev nezdravih navad (kajenje, alkohol itd.).

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene tako, da "omogočajo piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali kliknite spodaj »Sprejmi«, potem s tem soglašate.

Zapri