Projekt “Dejavnosti športne šolske kulturne dediščine”

Ideja projekta »Dejavnosti športne šolske kulturne dediščine« je povečati raven telesne dejavnosti osnovnošolskih otrok in jih navdušiti nad tradicionalnimi evropskimi športi in igrami, da bi povečali njihovo motivacijo za športne aktivnosti. Projekt spodbuja evropske vrednote in kulturno dediščino ter izmenjavo znanja.

Projektni konzorcij sestavljajo koordinator Zavod TREND-PRIMA, Maribor (Slovenija) in partnerji AETOI (Grčija), SPORT VIV (Hrvaška), Osnovna šola Korena (Slovenija) ter ASD Margherita Sports in Vita (Italija). Strokovnjaki iz partnerskih držav projekta so identificirali in zbirali obstoječe dobre prakse na področju inovativnih pristopov pri motiviranju otrok za šport in povečanju njihove vključenosti v šport. Najboljše prakse so zbrane v vodniku najboljših športnih praks. Glavni rezultat projekta je priročnik tradicionalnih evropskih športov in iger iz projektnih držav, vsak partner je predstavil 5 tradicionalnih iger ali športov, ki so bili vključeni v priročnik in promovirani v partnerskih državah. Partnerji so organizirali športne dogodke »Dan športa in kulture«, ki so bili organizirani v šolah partnerskih držav. Otroci iz osnovnih šol so se udeležili dogodkov, kjer so se preizkusili v različnih tradicionalnih športnih igrah, ki so postale orodje za promocijo športa in kulturne dediščine.

https://culturalsportsday.com/
https://www.facebook.com/CulturalSportsDay

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene tako, da "omogočajo piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali kliknite spodaj »Sprejmi«, potem s tem soglašate.

Zapri