Športni Erasmus projekt Fit Kids

Projekt »Šport za vsakega otroka: Fit otroci« je bil zasnovan z namenom spodbujanja socialne vključenosti in enakih možnosti za vse otroke. Glavni cilj tega projekta je bil razviti modularno zasnovano metodologijo športne vzgoje športnih aktivnosti, športnih iger in vadbe za otroke in mladostnike z motnjami v duševnem in razvoju, kjer smo se osredotočili na skupine, ki morajo premagati čim več ovir pri športnih aktivnostih, športne igre in telovadbo. Potreben je bil modularni pristop, ki je ustrezal individualnim posebnim potrebam otrok. Program je bil zasnovan tako, da ga lahko uporabljajo učitelji, prostovoljci in mladinski delavci otrok s posebnimi potrebami.

Projekt »Fit Kids« je projekt Erasmus+ Sport, ki je bil zasnovan z namenom odpravljanja pomanjkanja specifičnih športnih programov za otroke s posebnimi potrebami. Sestavlja ga sedem partnerjev, koordinator je Institut TREND-PRIMA (Slovenija), ostali partnerji so Vasterbottens Idrottsforbund (Švedska), Mine Vaganti NVO (Italija), Univerza v Beogradu, Fakulteta za šport in telesno vzgojo (Srbija), Bolgarsko združenje za razvoj športa (Bolgarija), Nacionalni direktorat za izobraževanje province Konya (Turčija) in Združenje Se Poate (Romunija).

Strokovnjaki iz Slovenije, Bolgarije, Srbije, Italije, Švedske, Romunije in Turčije so sodelovali pri razvoju učnih gradiv in pripravo smernic za izboljšanje telesne aktivnosti otrok s težavami v duševnem razvoju. Partnerji so organizirali športne dogodke »Fit Kids« za otroke, izobraževalne delavnice in spletno izobraževanje za učitelje, mladinske delavce in prostovoljce z namenom širjenja na novo razvitega programa v vseh partnerskih državah. V Sloveniji je Zavod TREND-PRIMA sodeloval z Osnovno šolo Gustava Šiliha pri izvedbi multiplikativnega športnega dogodka v Mariboru, kjer so se otroci preizkusili v različnih športih in igrah.

Več informacij o projektu:
https://projectfitkids.eu

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene tako, da "omogočajo piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali kliknite spodaj »Sprejmi«, potem s tem soglašate.

Zapri