Projekt “proti evroskepticizmu z vašim glasom”

Evropa je naš skupni dom in prihodnost. Na področju športa je Evropska Unija pripomogla k implementaciji veliko športnih projektov na lokalni in nacionalni ravni ter pripomogla k zagotovitvi sredstev za sofinanciranje zelo pomembne športne infrastrukture. Izmenjava znanja je ključnega pomena za uspeh vseh, zato vam predstavljamo projekt »Proti evroskepticizmu z vašim glasom«, ki ga koordinira organizacija Zavod TREND-PRIMA iz Maribora.  Projekt »Proti evroskepticizmu z vašim glasom« je bil zasnovan za reševanje naraščajočega evroskepticizma in nezaupanja v nacionalne strukture upravljanja, ki ljudi demotivirajo za sodelovanje v volilnem procesu. Kjer je bil glavni cilj krepiti stanje Evropske Unije.

Koordinator projekta je Zavod TREND-PRIMA Maribor, v projektu pa sodeluje 6 organizacij iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške, Češke, Madžarske in Avstrije.  Cilji projekta so: aktivno državljanstvo državljanov EU; povečanje  vpliva mladih za dejavno sodelovanje v demokratičnem življenju Evrope; boj proti evroskepticizmu z dialogom, pobude za skupno prihodnost Evrope; izobraževanje mladih o vrednotah EU in zgodovini EU.

Projektni partnerji so organizirali tri velike transnacionalne dogodke: “ My Vote ” (o tem, zakaj je glasovanje pomembno), “ EU Future ” (o prihodnosti EU in izzivih evroskepticizma), “ Day of Democracy ” (predstavitev stanja demokracije v EU). Dogodkov so se udeležilo več kot 150 udeležencev in različni strokovnjaki in slavnostni govorniki iz partnerskih držav.  

Zavod TREND-PRIMA Maribor je v sodelovanju z Društvom za razvijanje prostovoljskega dela  Novo mesto (DRPDNM) izvedel dogodek “Dan demokracije, na katerem je potekala razprava o izboljšanju stanja demokracije v državah EU. Evropske vrednote so norme in vrednote so skupne Evropejcem in presegajo nacionalno ali državno identiteto. Poleg pomoči pri spodbujanju evropskega povezovanja ta doktrina zagotavlja tudi podlago za analize, ki označujejo evropsko politiko, gospodarstvo in družbo kot odraz skupne identitete. Vrednote EU so skupne državam EU v družbi, v kateri   prevladujejo vključenost, strpnost, pravičnost, solidarnost  in  nediskriminacija. Več informacij je na voljo na spletni strani projekta in FB:

http://countereuroscepticism.eu/

www.facebook.com/CounterEuroscepticismwithyourVote

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene tako, da "omogočajo piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali kliknite spodaj »Sprejmi«, potem s tem soglašate.

Zapri