S športnim projektom SUN za zdrav življenjski slog najmlajših

Povišana telesna teža, nezdrave prehrambne navade in pomanjkanje gibanja so značilnosti, ki jih vedno bolj zaznavamo v populaciji otrok in mladostnikov. Pri spoprijemanju s slednjim ima pomembno vlogo vzpostavljanje in vzdrževanje zdravega življenjskega stila.

Kar je bila glavna motivacija za organizacijo projekta SUN, katerega glavni cilji so prispevati k ozaveščanju o potrebi po telesni dejavnosti kot osnovi zdravega življenjskega sloga s spreminjanjem navad prepoznanih ciljnih skupin (predšolskih otrok in njihovih družin) tako v mestih kot na podeželju.

Z vključevanjem otrok že od zgodnjega otroštva (predšolskih – predvsem tistih s prekomerno telesno težo, debelostjo ali nizko telesno aktivnostjo) v redne športne aktivnosti, ki jih spremljajo aktivnosti v zaprtih prostorih in na prostem s starši ter delavnice ob koncih tedna. Glavna aktivnost projekta je bila izvedba pilotnih programov na Hrvaškem, v Bolgariji, Italiji, Portugalski, Sloveniji ter Bosni in Hercegovini. Kjer so strokovnjaki kineziologije, zdravstva in prehrane za otroke oblikovali delovne programe glede na njihovo starost in telesno pripravljenost. Namen zasnovanega programa je seznaniti otroke z osnovnimi športi, kot sta atletika in gimnastika, da bi spodbudili njihov telesni, kognitivni in akademski razvoj ter si že v mladosti ustvarili zdrave navade.

V času projekta je bil implementiran športni program v OŠ Korena in Gustava Šiliha. Poleg izvajanja športnega programa so bili tudi organizirani tudi športni dogodki, kjer so se otroci skupaj s starši ukvarjali s športom.

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene tako, da "omogočajo piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali kliknite spodaj »Sprejmi«, potem s tem soglašate.

Zapri