Spodbujanje izobrazbe o nudenju prve pomoči

Prva pomoč je pomembno orodje pri hitrem odzivanju na nesreče, da se zagotovi učinkovito obravnavo poškodbe, preden pride usposobljeni zdravstveni delavec, ki bo zagotovil bolj specializirano zdravljenje. Prva pomoč in sekundarna oskrba sta še posebej koristni za otroke, saj se otroci pogosto poškodujejo in potrebujejo hitro oskrbo, da se prepreči stopnjevanje nevarnosti. Projekt »DoCare« je namenjen poudariti pomen prve pomoči in sekundarne oskrbe s poudarkom na nudenju prve pomoči osebam s posebnimi potrebami, pri čemer bi morali biti tudi izvajalci prve pomoči izobraženi o potrebah invalidov glede dajanja prve pomoči.

Projekt »Prva pomoč in sekundarna oskrba za osebe s posebnimi potrebami« je projekt Erasmus+ Šport programa, ki je bil zasnovan za odpravo pomanjkanja specifičnih protokolov v zvezi s prvo pomočjo in sekundarno oskrbo za invalide ter zagotavlja prvi korak k konkretni rešitvi. Projekt naslavlja vključevanje invalidov v šport s podpiranjem njihovih potreb, da med športnimi aktivnostmi ostanejo varni in zdravi.

Koordinator projekta je športni klub invalidov AETOI (Grčija), ostali partnerji pa so športni klub ASO Bresso 4 (Italija), strokovna organizacija prve pomoči in sekundarne oskrbe RTI (Grčija), NVO EBAGEM (Turčija), Inštitut TREND-PRIMA (Slovenija) in NVO IEC Avstrija.

V času trajanja projekta se je osebje partnerjev udeležilo programa izobraževanja in usposabljanja nudenja prve pomoči osebam s posebnimi potrebami, da bi izboljšali svoje kompetence na tem področju in posledično povečali občutek varnosti invalidov, ko se udeležujejo športnih aktivnosti in dogodkov. Po končanem usposabljanju je konzorcij razvil priročnik prve in sekundarne oskrbe za osebe s posebnimi potrebami za usposabljanje osebja in trenerjev za zagotavljanje prve in sekundarne oskrbe športnikov invalidov. Nakar se je sledila obsežna faza promocije izdelanega priročnika, kjer so partnerji organizirali promocijske dogodke in promovirali pomen prve pomoči v svojih nacionalnih mrežah.

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene tako, da "omogočajo piškotke", da vam omogočijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če še naprej uporabljate to spletno mesto, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali kliknite spodaj »Sprejmi«, potem s tem soglašate.

Zapri